Akşehir Belediyesi’nce dönemin sosyal demokrat bir belediye başkanı tarafından halkın ödediği ‘Emlak ve Çevre Temizlik’ vergileriyle kazandırılan ve ‘Halka Açık’ olan sosyal hizmet binalarını, kendi zevk ve çıkarları doğrultusunda kullanma yetkisini kimden alıyorsunuz?

Haber / Yorum : Ümit Aykut Şener

14 Ağustos 2014 tarihli Pervasız’da yayımlanan CHP İlçe Örgütü ‘GRUP YORUM’ konseri için Akşehir Belediye Başkanı Akkaya’nın ‘Açık Hava Tiyatrosu’na izin vermediğine dair bir yazılı basın açıklaması yapmış ve açıklama üç gazetede birden yayımlanmıştı.

CHP’nin, Başkan Akkaya’ya hitaben “ YASAKÇI MI YOKSA ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ZİHNİYETE Mİ SAHİPSİNİZ? ” eleştirisine aradan bir hafta geçmesine rağmen muhatabından henüz bir açıklama gelmiyorsa, kamuoyunun bunun nedeni de bilmekte hakkıdır. Çünkü, Akşehir Belediye Başkanı, her kesime saygı duymalı ve onlarla sıcak iletişim içinde olmalıdır.

Akşehir Belediyesi’ne sosyal demokrat bir belediye başkanı tarafından halkın ödediği ‘Emlak ve Çevre Temizlik’ vergileriyle kazandırılan ve ‘Halka Açık’ olan sosyal hizmet binalarını, kendi zevk ve çıkarları doğrultusunda kullananlara bu yetkiyi kim verdi ki? Yetki gaspı bir gün gelir, karşınızda durur!

Sayın Başkan, lütfen boyunuzu aşan işlerle uğraşacağınıza, bir an önce toplumun her kesimini kucaklamayı ilke edinmeye başlamanız sizin için daha hayırlıdır.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerden sonra göreve gelen belediye başkanının halk arasında bilinen adıyla “5-10 Temmuz Şenliği” ne hazırlanabilmesi için önünde yaklaşık 3 ay vardı. Dolayısıyla da kamuoyunun kendisinden beklentileri fazlaydı. Kiraz Şenliği, Nasreddin Hoca Anma ve Mizah günleri geldi-çattı. Bir de gördük ki, programın içi ‘FOS!’

Nasreddin Hoca Anma ve Mizah günleri programının büyük bir kısmını da başta tiyatro, Ahmet Özhan konseri ve Rahmet Akşamları Programlarına, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek bir vefa örneği sergileyerek tam destek oldu. Çünkü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’na ‘Akşehir Seçmeni’  kendi Belediye Başkan Adayı Salih Akkaya’dan 2 bin oy daha fazla vermişti. Birilerinin çok iyi bildiği halde görmezden geldiği  AHDE-VEFA’ böyle olsa gerek!

Akşehir Belediye Başkanı olarak elinizi-ayağınızı insanların stres atacakları bu tür sosyal organizasyonlardan çekin ki, halk bildiği gibi eğlenmeye devam etsin. Sayın Belediye Meclisi Üyeleri size de âcizane bir tavsiyem olacak. Bu tür şikâyetleri önlemek için ya başkanınızla konuşun ya da meclis toplantılarınızda bu tür yetkileri kendisine vermeyerek ikazda bulunun. Akşehir gündemi boşu boşuna saçma-sapan konularla meşgul edilmesin. Her şeyden de ötesi HALKI temsil ettiğinizi unutmayın ve de unutturmayın!

Sayın Başkan, belki CHP’ye yazılı cevap vermeyebilir ama fısıltı gazetesinde yüksek sesle konuşulan ve aşağıda değindiğimiz şu dedikoduya mutlaka cevap verecektir diye düşünüyorum…

‘Akşehir Mutfağı’na sık sık uğrayan AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Gençlik Kolları ve bazı Meclis Üyeleriniz yediklerinin-içtiklerinin parasını ödüyorlardır umarım. Eğer ödüyorlarsa, AK Parti’ye ya da kendilerine kesilen ödeme fişlerini veya faturalarını lütfen kamuoyu ve yerel basınla paylaşır mısınız? Böylelikle hem her dedikodunun doğru olmadığını ispatlar ve kamuoyunun şüphelerini giderirsiniz ve hem de hareket alanınızı ve elinizi çok rahatlatırsınız…

Türk Pop Müziğinin sempatik, başarılı ve beyefendi sanatçısı Mustafa CECELİ’nin bir şarkısında söylediği gibi;

Bir yanlışım kaç doğrumu götürüyor.

Gururun arkasına saklanıyorsun.

Ardına kadar açık gönülden sevene bu gönül. 

Bize bir adım gelene biz koşarız bir ömür…”

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE