Akşehir’de yayın hayatına başlayan ve İmtiyaz Sahipliğini Mustafa YILDIZ’ın yaptığı “Akşehir Postası”nın gazetecilik yerine Pervasız’ın patent hakkını almaya çalışması da neyin nesi?YÜZÜNÜZ HİÇ Mİ KIZARMADI?

800x600

4 Nisan 2011 yılında yayınlanmaya başlayan Akşehir Postası Gazetesi, Basın Ahlak Yasası ve Basın Meslek İlkelerine uymalı ve de bilgi sahibi olmalıdır ki, her konuda doğru adım atabilsin. Pervasız olarak bunun ilk işaretini protokolünde hazır olduğu bir ortamda 60.Yıl kutlamalarımızda paylaşmıştık.

Öncelikle gazetecilik dürüstlük, bilgi, beceri ve tecrübe ister. Dereyi görmeden paçayı sıvamağa kalkanlar günü geldiğinde hangi sonuçla karşılaşacaklarını kestiremezler.

Dünkü yazımın anonsunda duyurduğum “BU İKİLİYE DİKKAT” başlığındaki iki isim ATSO Başkanı Erdal ÇİFTCİ ve Muhasebecisi Ahmet YILDIZ’dır. AK Parti iktidarı süresince nereden nereye geldiklerini, siyasete müdahalelerini ve olumsuz sonuçlarını kamuoyu bilmektedir. Kamuoyunda öyle bir algı oluştu ki Akşehir siyaseti bu ikilinin güdümde. Bu durum onların  007 Yavru ile Katip’te olduğu gibi “Muhteşem İkili!” olarak anılmasını sağladı.

Akşehir'de yayın hayatına başlayan ve İmtiyaz Sahipliğini Mustafa YILDIZ'ın yaptığı "Akşehir Postası Gazetesi" gazeteciliğe başlamadan önce PERVASIZ'ın patent hakkına tecavüz etmeye çalıştı ama sonuç : HÜSRAN !Büyüklerimiz boşuna demişler akıl yaşta değil başta diye…Şimdi bazı okurlarımız bu muhteşem ikilinin Patent olayıyla ilgisi nedir diye sorabilir? Pervasız Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bayram UYGUN, ulusal ve diğer yerel gazete muhabirlerinin de Ticaret Odasında düzenlenen bir basın toplantısında hazır bulunduğu ortamda ATSO Başkanı Erdal ÇİFTÇİ Bayram UYGUN’a hitaben,  “artık isminiz de gitti”  deme gafletinde bulunuyor. Gazete sahibi ve çalışanlarının dahi haberi olmadığı bu durumdan Çiftçi nasıl haberdar olmuştur, şimdi biraz da o konuya değinelim.Erdal Çiftci aynı zamanda ticaretle uğraştığı muhasebeci olarak Ahmet YILDIZ ile anlaşmış.  Yıllardan beri de birlikte çalışıyorlar. Ahmet YILDIZ  Kadınhanı İlçesinin Örnek Köyü’nden. Erdal Çiftçi ile tanıştıktan ve aktif siyasete atıldıktan sonra bu muhteşem ikilinin önünde durabilene aşk olsun. Erdal Çiftci kamuoyunda Fetullah Gülen Hizmet Hareketinin en önde gelen isimleri arasında yıllarca yerini almıştır. ATSO Başkanlığına seçilmesi de dahil. Muhasebecisi Ahmet YILDIZ ise “2011 yılında engin tecrübelerine dayanarak :) kapak dahil 250 sayfalık “KOBİLERE HİBE KREDİ VE DESTEKLER” adlı bir kitap yayınlamış. Kitapta fiyat yok! Anlaşılan ATSO Başkanı Çiftci SPONSOR olmuş ve üyelerine dağıtmış. Kitabın basımı da ne ilginçtir ki, kardeşi Mustafa YILDIZ’ın sahibi olduğu “AKŞEHİR POSTASI GAZETESİ MATBAA TESİSLERİ”nde yapılmış. Bu üçgen içinde her şey normal gibi görünüyor!Sayın Erdal Çiftçi’den seçim süresince kamuoyunda yüksek sesle dile getirilen şu iddialara cevap vermesini bekliyoruz:

1-      Muhasebeciniz Ahmet YILDIZ’ın çıkardığı bu kitapla ilgili Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak herhangi bir ödemede (basım ya da telif hakkı) bulundunuz mu? Bulunduysanız, lütfen rakamı kamuoyuna açıklayınız.

2-      Eğer böyle bir girişimde bulunduysanız bu davranışınız doğru mudur? Kitap konusunda Akşehir MMMO temsilciliğiyle bir görüşmeniz oldu mu?

3-      Ticaret Odası olarak son iki yılda başka evrak vb. girişimleriniz olmuş mudur? Eğer olduysa hangi matbaalara ve tutarı nedir?

Bu açıklamalara vereceğiniz cevapla en azından dedikoduların önünü kesmiş olacaksınız…

Diğer yandan, Pervasız Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bayram UYGUN’a basın toplantısı öncesinde sarf ettiğiniz “isminiz de gitti” cümlesini kimden öğrendiğinizi KAMUOYU ile paylaşmak zorundasınız. Zira bu tür patent işlerini muhasebeciniz Ahmet YILDIZ’ın yaptığını bilmeyen yok! Üstelikte kardeşinin gazetesi adına…

Sayın Çiftci, siz nasıl bir ATSO başkanısınız ki böylesine çirkin, kabul edilemez ve anlaşılmaz bir duruma müdahale etmek yerine diğer gazetenin sözcüsü gibi konuşma cüretini kendinizde buluyorsunuz? Böyle bir durumda sizden beklenen tavır, oda bazında Pervasız’ın hakkını nasıl arayacağını anlatmanız olurdu. Zira, Pervasız da odanızın bir üyesidir. Disiplin talimatını pekâlâ uygulayabilirdiniz…

60 yıllık bir alın terine, “dağdan gelip bağcıyı kovmak” misali, hiç etik olmayan, Basın Ahlak Yasası ve Basın Meslek İlkelerine söz vermiş bir gazetenin bu davranışta bulunmasının ne akla, ne mantığa sığmadığı ortadadır. Kaldı ki bu iş özürle falan geçiştirilemez.

Gazete’de yayınladığımız fotoğrafları incelediğinizde eminim ki herkes aynı tepkiyi gösterecektir. Akşehir Halkı sağduyuludur ve kimin toplum yararına yayın yaptığını ve inandırıcı olduğunu bilir.

Pervasız’ın Kurucusu rahmetli babam Ahmet Şener yaşasaydı ve karşısında kendi ismiyle birinin yapmış olduğu bu kabul edilemez duruma şahit olsaydı o zata (iki kelimeden oluşan) ne diyeceğini 7’den 70’e tüm Akşehirli bugün bile bilir.

5187 Sayılı Basın Kanunu'nun "SÜRELİ YAYIN SAHİBİNİN HAKKINI KAYBETMESİ" başlıklı 9. maddesi, "Süreli yayın sahibinin beyanname verdiği tarihten itibaren bir sene içinde süreli yayın yayımlanmaz veya yayımlandıktan sonra yayıma üç yıl müddetle ara verilirse beyanname hükümsüz kalır ve sağladığı hak ortadan kalkar.ANAYSA MAHKEMESİ iptal etmesine rağmen durumdan bihaber olan TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ’nü biz bilgilendirdik ve fiili tecavüzü ortadan kaldırdık.(556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri saklıdır. (İptal tümce: Anayasa Mah.nin 31/01/2008 tarihli ve E. 2004/81, K. 2008/48 sayılı Kararı ile.)" hükmüne amir olmasına karşın, 9. maddenin ikinci tümcesi ise, "Anayasa Mahkemesinin 31/01/2008 tarihli ve E. 2004/81, K. 2008/48 sayılı Kararı ile İPTAL EDİLMİŞ" ve söz konusu KARAR, Resmi Gazete'nin 20.03.2008 tarih ve 26822  Sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.)Ancak karşı taraf öylesine bir hırs yapmış ki, bu inadını hala sürdürerek bu defa da TPE’nin 35. maddesini (Reklamcılık ve Pazarlama) “Pervasız Gazetesi” olarak kendi adlarına başvurmuş ve TPE Kurumu da  TESCİL etmiştir. AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE ya da TENCERE YUVARLANMIŞ SENİNKİ BENDEN KARA, misali…AKŞEHİR POSTASI GAZETESİ olarak yayın hayatına başlayan bir gazetenin kendi simini beğenmeyerek PERVASIZ’a yeltenmesine bence en iyi cevabı yine okurlarımız verecektir. Allah bunları ıslah etsin..!

Diğer yandan gazetecilik yapmaktan çok MEDYA KRALI olmaya çalışan bu muhteşem ikilinin bir de VOLTRON’ları var. Bu cancağız kendisini perde arkasında bırakıp her nedense eşini öne sürmeyi tercih etmiş. Yakın bir ilçe’de yayınlanan , 3 yıl boyunca Akşehir’deki “Akşehir Postası Gazetesi Matbaa Tesisleri”nde basıldığı ilgili Kaymakamlık ve Konya Valiliğince tespit edilen bu gazeteyle ilgili şikâyette işleme konmuştur. Adli ve İdari Makamların yasal yaptırımları uygulayacağından hiç şüphemiz yoktur çünkü Adalet devletimizin temelidir.

Vermeyince Mabut Neylesin Kel Mahmut…!

Ben bu düşüncelerimi okurlarımızla paylaşacağımı 1,5 sene öncesinden açıkça bildirmiştim.

Sakla samanı, gelir zamanı…  

Saygılarımla

Ümit Aykut ŞENER Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4}