EĞİTİM

5 Bin 909 Aday Üniversite Hayali İçin Ter Döktü

2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Akşehir’de iki gün boyunca sınav heyecanı yaşandı. Toplam 5 bin 909 adayın katıldığı sınavlarda öğrenciler üniversite hayalleri için mücadele ederken, veliler de okul bahçeleri çevresinde dualarla çocuklarını bekledi.

2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye genelinde olduğu gibi Akşehir’de de yoğun katılımla gerçekleştirildi. Cumartesi ve pazar günleri yapılan sınav oturumlarına Akşehir’de toplam 5 bin 909 aday katıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen adaylar, kimlik ve giriş belgeleri kontrollerinin ardından salonlara alınırken, veliler ise okul çevrelerinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Bazı veliler gölgelik alanlarda vakit geçirirken, bazıları da çocuklarının başarılı olması için dua etti.

Akşehir’de sınav süresince güvenlik ve ulaşım konusunda gerekli tedbirler alınırken, sınav merkezleri çevresinde sessizliğin korunmasına özen gösterildi. İki gün süren maratonun ardından adaylar, üniversite tercihlerini şekillendirecek sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı.

{ "vars": { "account": "G-5Z2CE4T8R8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }