Bir 24 Kasım daha geldi. Yarın Öğretmenler Günü kutlanacak tüm yurtta. Birden öğretmenler geldi herkesin akılına. Mesajlar, güller ve kalemler… Bir de meclise kanun teklifleri…

Herkes bir şeyler söyleyecek; kimi kutsal meslek diyecek, kimi peygamber mesleği. Kimi de fedakar öğretmenlerimiz diye nutuk atacak kürsülerden.

Şiirler okunacak, şarkılar söylenecek öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin üzerine. Şiir ve resim yarışmaları düzenlenecek, kutlayacaklar tüm öğrenciler öğretmenlerinin günlerini… Sonra ücretsiz bir tiyatro hediye edilecek kültür merkezlerinde. Afişler asılacak; “bakın biz öğretmenlerimize ücretsiz tiyatro getirttik” diye… Kasım kasım kasılacaklar kasım ayında…

Aslında 24 Kasım zaten bir tiyatro; komedi tiyatrosu, aynı zamanda trajedi. Alay günü belki de.

Ey millet! Üzmeyin ve yormayın kendinizi Allah aşkına. Artık tadı da kaçtı zaten bu günlerin. Ekranlarda yine hamaset edebiyatı, yine yalan sanatı. Medyada öğretmenler için günler öncesinden hazırlıklar…Başbakanın ya da Bakanın müjde vereceğine ilişkin davul sesleri…

Evet, 24 Kasımlar birer tiyatro, birer davul sesi artık. Yine önerge verilmiş Meclise “bir maaş ikramiye” verilsin diye öğretmenlere. Dalga geçiliyor biliyorum yıllarca; aynı şarkının nakaratı, aynı terennüm.

“Bizi göklere çıkarın” , “bizi sevin” demiyoruz; bizimle dalga geçmeyin, bizi 24 Kasımlarla sınırlamayın, bu mesleğin itibarını rencide etmeyin, yeter artık diyoruz sadece.

Şu gerçek unutulmamalıdır ki öğretmenin kaybedilmesi, geleceğimizin kaybedilmesi, yani Türkiye’nin kaybedilmesi demektir.

Bundan dolayı toplumun tüm kesimlerinin ve en başta da yetkililerin, öğretmenlerin itibarını korumak ve yükseltmek öncelikli sorumluluğu olmalıdır. Bu sorumluluk, öğretmenler için değil, Türkiye’nin geleceği için ifa edilmesi gereken bir ödev olarak görülmelidir.

Biz diyoruz ki; verilecek ikramiyeler de, yapılacak tatiller de isteyenin olsun. Bizi; onurumuzla, mesleğimizin yüceliği, şan ve şerefiyle, bir de öğrencilerimizle baş başa bırakın yeter. Çünkü biz inanıyoruz ki, öğretmenlik peygamber mesleğidir ve bu meslek, parayla pulla ölçülmez.

Biz, insanların en fedakar ve en değerli varlığı olarak bilinirdik; öyle kalmak istiyoruz.