YANGIN

142 YILLIK CAMİ ALEVLERE TESLİM OLDU

Dereçine’de çıkan yangında, 1881 yılında yapılan ve yıkım tehlikesi nedeniyle 7 yıldır ibadete kapalı olan Yukarıköy Camii’nin sadece minaresi ayakta kaldı.

Edinilen bilgiye göre; beldede bulunan ve 142 yıllık Yukarıköy Camii’nden sahur saatlerinde dumanlar çıktığını gören çevre sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istediler. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonrasında söndürülen yangının ardından tarihi cami adeta enkaza dönerken, caminin sadece minaresi ayakta kalabildi.

Caminin bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Yılmaz Aytemir’in aktardığına göre ilk belirlemeler sonrasında elektrik arızasından çıktığı tahmin edilen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan çalışmanın devam ettiği öğrenildi.

{ "vars": { "account": "G-5Z2CE4T8R8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }