ANMA-KUTLAMA

102. YIL KUTLU OLSUN!

Kurtuluş Savaşı’nın amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle Yunak Cemal Karacan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları program, Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yunak Kaymakamı Murat Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ve protokol üyeleri ile okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Didem Konuk’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’a ait belgesel izlendi. Şairin “Ordunun Duası”, “Bayrak” ve “Birlik” adlı şiirlerinin okunmasını, oratoryo gösterisi takip etti.

Program, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nı Ezbere En Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan öğrencinin İstiklal Marşı’nı okuması ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

{ "vars": { "account": "G-5Z2CE4T8R8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }